Lissi, Luta og Fyrstikken - av Petter A. Jensen

- en spennende men "snill" krimserie for leseglade barn

Sagt om bok # 1 – Mannen som forsvant

”Utrolig spennende! Visste ikke at krim var så spennende!” (Adrian, 10 ½ år, som dessuten ga boken høyere karakter enn Harry Potter)

”Jeg likte alt, blant annet måten ting var beskrevet på!” (Emmeli, 14 år)

”Jeg lå og leste til langt på natt, for den var så spennende!” (Jente i Alta, 11 år)

”Kjempespennende!” (Herman, 10 ½ år)

”Den var spennende! Og morsom!" (Andreas, 12 år, da han kjøpte nummer to)

”Likte den veldig godt!” (Lene, Notabene Rygge Storsenter)

”Lest bare en del av boka til nå, men veldig bra så langt!” (Åse Lill, Norli Senter Syd, Mortensrud)

”Kommer nummer 2 snart? Nummer 1 var råbra!” (Kunde i bokhandel)

”Den var jo veldig, veldig bra!” (Thea, butikksjef i Ark Østfoldhallen)

”Niesen min på 12 syns den var kjempebra!” (Anita, Notabene Mosseporten)

”Barnebarnet mitt, en jente på 10 år, liker egentlig ikke detektivbøker, men denne syns hun var spennende.” (Lisbeth, butikksjef i Mysen Libris)

”Nå vet jeg hva jeg ønsker meg til jul, onkel! Bok nummer to, for den første var kjempebra! Litt skummel òg, men det gjorde ikke noe!” (Jente på 12 som hadde fått "Mannen som forsvant" til bursdagen noen måneder tidligere)


Sagt om serien av lærere i Haldens og Sarpsborgs grunnskoler, etter forfatterbesøk med høytlesing og skrivetips

"Spennende bøker. Flere ønsker å lese dem nå. Lejla og Bjørg, Tistedal skole."

"Det var stas å få besøk av deg på 7. trinn. ... Vi hadde en oppsummering i timen etter besøket ditt. ... 2/3 av klassen mente at bøkene kunne passe for dem. Jeg spurte så hvor mange som faktisk trodde AT de kommer til å lese boka. 4 (og en nøler) rakk opp hånda. Det er ikke ille i en gjeng på (for dagen) 16. ... Lars Kopperud, 7B Grålum skole."

"Har allerede hørt fra tre av elevene at de skal på biblioteket for å låne bøkene du har skrevet, så jeg tenker det sier en hel del :-) Det du ... Mvh Lillian Høvik, 5. trinn, Berg skole."

"Tilbakemeldingene jeg har fått er bare positive. Mvh Anita Gundrosen, konst. rektor Låby skole."

"Det var et solid, variert og godt opplegg du hadde. Elevene fikk lyst til å lese bøkene. De likte at du fortalte hvordan du jobba. ... Jeg skal lese den første boken for dem på nyåret. De elsker å bli lest for! Og kanskje blir det noen gaver til jul. ... Margareth Nøhr Andersen, Hjortsberg skole."

"Hei. Jeg har nå snakket med de andre lærerne som hadde besøk av deg. Vi er alle enige om at dette var verdifullt for alle. Elevene var imponerte over å få besøk av en ekte forfatter og de lærte en del om det å skrive og å være forfatter. Det var også flere som fikk lyst til å lese bøkene dine! Du hadde en morsom start, elevene ble fenget og lyttet. Du fortalte på en veldig god måte fra 3. boka og det var fint å ha bilder til. ... Utrolig moro at du la igjen et kapittel til den nye boken. Flere klasser jobber med å skrive videre på teksten. Elevene synes dette er veldig spennende! Fortellingene blir morsomme, disse kan sendes til deg når de er ferdige. Vi vil nok en gang takke deg for at du tok deg tid til å komme. Hilsen fra 5., 6. og 7. trinn ved Låby skole - ved Lisbeth Torp."


(Denne siden er fortsatt under arbeid .......)