MEDIA-OMTALER

TV Halden

For en tid siden ble den navnløse (!) forfatteren Petter A. Jensen utsatt for en hyggelig forfattersamtale på TV Halden, også med oppfordring til høytlesing. Flott å få litt positiv publisitet for det man jobber med. Takk til programleder og produsent Kjetil Aabø, som også kan tenke seg en hel bok som høytlesing - vi får se om vi kan få det til etter hvert... Klikk deg inn på programmet "Rett på" og gå 1:08:30 ut i sendingen for å se det aktuelle intervjuet!

NRKbok

I mars 2015 ble Lissi, Luta og Fyrstikken omtalt av NRK's barnebok-spesialist Anne Cathrine Straume på NRKbok's nettside. Overskriften var "Seks ferske krimserier for barn", og innledningen lød: "Litterære krimserier for barn er i vinden som aldri før. Her kommer tips til ny påske-lektyre for de yngste." Om Lissi, Luta og Fyrstikken skrev hun blant annet:

"Handlingen er lagt til et lite sted ved svenskegrensen på 1960-tallet. Dette er altså før mobilene og nettets tidsalder, men de tre vennene Lissi, Luta og Fyrstikken klarer brasene uten hjelp av moderne kommunikasjon. Brev og sladder hos landhandleren får fornyet status som hjelpemidler i etter-forskningen, det samme har et magisk element som etter min mening forstyrrer den realistiske settingen."

Du kan lese hele omtalen hennes ved å klikke deg inn på artikkelen "Seks ferske krimserier for barn" og så rulle ned til den sjette serien.

Med all respekt for Straumes kompetanse: Mange barn synes dette "magiske elementet" er kjempekult, og en voksen prøveleser uttalte at han "likte måten det overnaturlige i Mannen som forsvant var flettet inn i det naturlige på - at det liksom glimter fram midt i den kjente virkeligheten nå og da".